Ontspanningsmassage

Een ontspanningsmassage wordt ook wel de klassieke, relax of de Zweedse massage genoemd.

Wanneer kan ik deze massage het beste nemen?

Deze massage is eigenlijk altijd wel goed om te ondergaan. Maar wanneer de ontspanningsmassage echt tot zijn recht komt is als je spierklachten hebt. Dan moet je denken aan blessures, spierknopen, vermoeidheid of bij kramp. Bij deze massage vorm draait het om het warm maken van de spier, het los(ser) maken van de spier en te zorgen dat je volledig kan ontspannen. Als je ergens pijn hebt, dan zit daar vaak niet de oorzaak van het probleem. Het is dus belangrijk om verder te kijken dan alleen de pijn. Spieren staan met elkaar in verbinding en dat zorgt dat je meerdere spieren los moet maken om het probleem op te lossen.

Wat is een ontspanningsmassage?

De ontspanningsmassage heeft meerdere oorsprongen, waaronder China, Egypte, Griekenland, Verendige Staten en Zweden. Tegenwoordig is de meest voorkomende massagevorm in de Westerse wereld de Zweedse massage. Deze manier van masseren ontstond in de 18e eeuw. De massage is opgebouwd door, met onderbrekingen, drukkende technieken (intermitterend drukken), het wiegen van het lichaam (holistic pulsen), wrijvende technieken (effleurages), het kneden van de spieren (pétrissages) en kloppen van de spieren (tapoteren). Door een rustige opbouw van de massage kan je tot rust komen en zal je meer ontspannen. Vervolgens gaat de masseur de spieren opwarmen. Zodra de spieren opgewarmd zijn, gaat het “echte” werk beginnen. Door middel van een aantal technieken zal de masseur de spierknopen aanpakken en deze proberen los te maken. Vervolgens zal de masseur de massage afbouwen zodat je weer helemaal ontspannen bent. De masseur kan op 2 manieren afsluiten, relaxend of activerend. Het is per situatie afhankelijk van wat jij op dat moment nodig hebt.

Twijfel je of deze massage bij jou past? Neem contact op met MW massages en vertel welke klachten en/of vragen je hebt. Je krijgt advies over welke massage behandeling het beste bij jou zou passen.

Klik hier voor een voorbeeld filmpje.